Circulair inrichten

Objectform werkt bij het ontwerpen en realiseren van interieurs volgens de principes ‘reduce, re-use and no waste’, vanaf de ontwerpfase tot aan gebruiks- en terugname fase. Bij alles wat we doen staat het hergebruik van materialen en upcycling centraal. Cruciaal hierbij is waardebehoud van producten en materialen.

Wij weten als geen ander hoe we organisaties kunnen ondersteunen bij het circulair inrichten van de werkomgeving en hebben al meerdere organisaties succesvol geholpen bij circulaire vraagstukken. Objectform werkt samen met partijen die wij als best presterende partijen in de markt ervaren - op het gebied van circulaire oplossingen - en doet dit onafhankelijk.

Afdeling C3 LVNL Schiphol Objectform 3

Realistisch, Transparant, Meetbaar 

Circulair inrichten, werkwijze in het kort:

1- Kennismaking

We brengen de wensen en mogelijkheden nauwkeurig in kaart en bespreken o.a. de rolverdeling en uw ambities op het gebied van circulariteit, ergonomie, functionaliteit, ontwerp en planning. Bij deze kick-off kunnen we een bezoek brengen aan een inspirerend circulair project en/of een kennis-sessie organiseren i.c.m. bezoek aan een circulaire productielocatie.

2 - Inventarisatie en conditiemeting

We inventariseren uw huidige meubilair en doen een conditiemeting. Hierbij kijken we of het meubilair zowel esthetisch als functioneel geschikt is voor hergebruik en we op nieuw kunnen inzetten in uw circulaire kantoorinrichting. Dit alles wordt vastgelegd in een rapportage.

Conditiemeting

3 - Uitwerking

Met de uitkomst van de inventarisatie geven we u concrete adviezen over welk deel van het bestaande meubilair (Maintain, Re-Use, Refurbish en/of Repurpose) passend gemaakt kan worden binnen het interieurontwerp
Als u recentelijk nieuw meubilair heeft ingekocht ligt de nadruk van het advies op levensduurverlenging van het bestaande meubilair (Maintain). 

 4 - Voorstel en calculatie

Aan de hand van de uitkomst van de bovenstaande acties maken we een concreet voorstel voor uw interieur, inclusief calculatie. Hierbij werken we te allen tijde in deze volgorde:

  • Hergebruik van eigen meubilair; Maintain, reuse, refurbish, repurpose
  • Reuse en/of refurbished meubilair uit de keten
  • Nieuw circulair meubilair. Duurzaam en modulair ontworpen - laagdrempelig geschikt te maken voor hergebruik - gemaakt uit (voormalig) afval en/of biobased materialen - zo laag mogelijke Co2 footprint (lokaal geproduceerd).
5 - De levering

Het bestaande meubilair wordt uitgehuisd en het definitieve meubilair geplaatst. Na afronding van het project wordt een gedetailleerde opleverronde gedaan. Bij een eventuele retourname van bestaand meubilair wordt gekeken naar zo hoogwaardig mogelijke afzetkanalen met de focus op maximaal waardebehoud.

MONTAGE_2.jpg

6 - Aan de slag

Gedurende de gehele gebruiksperiode blijven we uw ambities bewaken. Daarnaast adviseren we u bij ergonomische vraagstukken of bij een verandering in uw huisvestingsbehoefte. We verzorgen ook zit- en werkplekinstructies en zetten we gebruiks- en levensduur verlengende activiteiten in.

Contractvorm:

In veel gevallen kiezen klanten voor een circulair interieur met terugkoopgarantie - Sale and Buyback. Met een beheers- en onderhoudsmodel tijdens de gebruiksduur kan hier een gegarandeerde restwaarde aan gekoppeld worden. U heeft uiteraard ook de keuze voor traditionele aanschaf of betalen voor gebruik van een circulair interieur – PaaS (Product as a Service).

Circulair inrichten, wat zijn uw ambities?

identiteit

Identiteit

Wat ervaren klanten en medewerkers als ze voet over de drempel zetten? Een authentiek interieur laat zien waar uw organisatie voor staat. Het is een afspiegeling van de identiteit. Wat wilt u uitstralen?

circulair

Circulair

Circulaire kantoorinrichting zit in ons DNA. Bij Objectform staan waardebehoud, hergebruik van materialen en upcycling hoog in het vaandel. We kijken altijd eerst naar wat kan met bestaande materialen. Kortom: reduce, re-use and no waste.

werkplezier

Werkplezier

Een fijne werkomgeving is sfeerverhogend en komt de werkprestaties ten goede. Objectform begeleidt u van A tot Z naar een toekomstbestendige werkomgeving en volgt hier voor de actuele thema's als bv. Hybride werken en Akoestiek op de voet.


Dentsply-Objectform_a.jpg
Dentsply-Objectform_o.jpg
Arbeidsgenot

Over ons

Over ons in één woord? Dan gaan we voor 'Arbeidsgenot'. Dit Zuid-Afrikaanse verkeersbord kwam ik enkele jaren geleden tegen en staat voor alles waar we in geloven: dat productiviteit en plezier perfect samengaan in een fijne werkomgeving. Arbeidsgenot? Kom eerst maar bij Objectform!

Alles over ons

Volg ons

Volg ons ook op social media!

FacebookInstagramLinkedInPinterestTwitterPinterest

Contact

Objectform Kantoor en Projectinrichtingen B.V.

Luzernestraat 21A
2153 GM Nieuw-Vennep

T 0252 241 950

E