Circulaire aanpak refurbishen

Circulaire aanpak project Hoofddorp

Voor de inrichting van 2 etages van een groot internationaal ingenieursbureau is gekozen voor circulaire benadering van dit project. Niet alleen is er veel meubilair één op één hergebruikt w.o. vergadertafels, stoelen, bureaustoelen en plantenbakken maar ook de (glazen) systeemwanden zijn opnieuw gebruikt. (Re-Use). De vloerbedekking is behouden gebleven, waar nodig hersteld en aangevuld met gekleurde tapijttegels. Dit circulaire project is gerealiseerd i.s.m. Cushman & Wakefield.

Ombouwen(refurbishen) 265 werkplekken onderdeel circulaire aanpak

Belangrijk onderdeel voor Objectform was het ombouwen (refurbishen) van 265 stuks hoekbureaus tot rechte bureaus van 180x80 en 140x80cm. De bureautafels zijn in hoogte verstelbaar met slinger. Hiervoor is een inventarisatie en conditiemeting van de bestaande bureaus gedaan waarna we een plan van aanpak hebben gemaakt. Het refurbishen van de bureaus is in een aantal fasen uitgevoerd:

  1. De benodigde onderdelen zijn geoogst en gesorteerd uit het bestaande meubilair.
  2. Van de hoekframes zijn rechte frames gebouwd: De draagbalken op maat gemaakt en de poten gemonteerd.
  3. De nieuwe bladen gemonteerd en de bureaus zijn volgens tekening op de juiste locatie geplaatst.
  4. De geoogste stekkerdozen onder de bureaus geplaatst en het cablemanagement uitgevoerd.
  5. De refurbished bureaus zijn voorzien van een akoestische tussenwand, een verstelbare beeldschermarm en een opbouwstekkerdoos met stroom en data aansluitpunten.

De bureau’s van 140x80cm zijn in gebruik als concentratieplek waarbij de oude grijze scheidingswanden ook zijn omgebouwd en hergebruikt als akoestische ombouw (refurbishen door Hekker Sassenheim).

Zie ook Circulair Inrichten voor onze aanpak of neem contact met ons op als u een creatieve oplossing zoekt voor uw circulaire vraagstuk.

Refurbish__Fluor_1
Refurbish__Fluor_2
Refurbish__Fluor_3
Refurbish__Fluor_3a
Refurbish__Fluor_5
Refurbish__Fluor_6
Refurbish__Fluor_7
Refurbish__Fluor_7a
Refurbish__Fluor_9