circulair-meubilair-uit-grachtenplastic

Plastic Whale furniture by Vepa, not just Furniture

Plastic Whale furniture by Vepa: Circulair kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams grachtenplastic. Plastic Whale zorgt voor de belangrijkste grondstof: de PET-flessen. Vepa is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling en productie van deze circulaire meubellijn.

 

plastic vissen 2.0

Plasticsoep

Plastic afval vervuilt ’s werelds wateren in toenemende mate en met alle gevolgen van dien. Maar liefst 80 procent van al het afval dat in de oceaan eindigt bestaat uit plastic. Dit is jaarlijks meer dan 8 miljoen ton. Hoog tijd om onze verantwoordelijkheid te nemen en hier iets aan te doen. Samen met Plastic Whale hebben we daarom Plastic Whale by Vepa gelanceerd zodat we samen de strijd aan gaan tegen de plasticsoep. Samen willen én kunnen we wereldwijd impact maken. Door het aanschaffen van het circulaire meubilair worden ook projecten van Plastic Whale ondersteund. Een deel opbrengt gaat namelijk naar lokale projecten elders in de wereld die het plastic probleem aanpakken.

Stop talking. Let’s start doing!

Plastic Whale furniture, waarde-creatie van afval

De collectie is een statement dat afval waardevolle grondstof kan zijn voor mooie producten. We creëren economische waarde uit het plastic afval met de betrokkenheid van zoveel mogelijk mensen. Het bijzondere van de collectie is dat Plastic Whale de belangrijkste grondstof voor het meubilair zelf uit de grachten vist. De PET-flessen die uit de gracht gevist worden, worden eerst gewassen en versnipperd zodat er PET-vilt en PET-schuim van gemaakt kan worden voor het Plastic Whale furniture. 

Waarde met afval circulair meubilair

 

Plastic Whale vissen Objectform 1a

Plastic whale vissen Objectform 2a

Objectform steunt deze missie:

Plastic Whale by Vepa is er voor ieder bedrijf dat zijn duurzaamheidsdoelstellingen concreet wil maken. Samen willen én kunnen we wereldwijd impact maken. Door het aanschaffen van het circulaire meubilair worden ook projecten van Plastic Whale ondersteund. Een deel opbrengt gaat namelijk naar lokale projecten elders in de wereld die het plasticprobleem aanpakken.

Objectform is al vanaf de start betrokken en is officieel supporter van Plastic Whale by Vepa. Plastic Whale furniture, not just furniture

 

Wilt nu nader kennismaken met de Plastic Whale collectie of wilt u misschien zelf met uw bedrijf of afdeling een dag plastic vissen in de Amsterdamse grachten? Neem contact met ons op, wij weten uit ervaring hoe leuk dit is en u komt gegarandeerd vol inspiratie terug.

Zie ook Circulair Inrichten voor onze aanpak of neem contact met ons op als u een creatieve oplossing zoekt of heeft voor een circulair vraagstuk.

Producten in de Plastic Whale by Vepa Signature collectie:

2_Plastic_Whale_circulair_meubilair_Haarlemmermeer
3_Plastic_Whale_circulair_meubilair_Haarlemmermeer
4_Plastic_Whale_circulair_meubilair_Haarlemmermeer
5_Plastic_Whale_circulair_meubilair_Haarlemmermeer
6_Plastic_Whale_circulair_meubilair_Haarlemmermeer
Plastic-Whale-by-Vepa-opstelling_1