Studio Wae

Circulaire karpetten van Studio WAE.

Onlangs brachten wij een bezoek aan Studio WAE om kleuren uit te zoeken voor circulaire karpetten die wij in één van onze ontwerpen hadden ingetekend. De karpetten van studio WAE zijn 100% geproduceerd van reststromen, zijn modulair en gemaakt met social impact.

Reststromen:

De karpetten worden gemaakt uit productie-uitval van Interface, Tarkett (Desso) en Forbo,  zoals weef- en kleurfoutjes. Dit betekent dat er voor de karpetten geen nieuwe grondstoffen gewonnen hoeven te worden. En dat is goed voor het klimaat en de Co2 footprint.

Modulair:

De tegels worden met een uniek kliksysteem, gemaakt van gerecycled plastic, met elkaar verbonden. Hierdoor heb je alle vrijheid om je eigen compositie te maken, te wijzigen of uit te breiden.

Social Impact:

De missie van studio WAE is om zo veel mogelijk Syrische statushouders een baan aan te kunnen bieden zodat zij een fijnere start hebben bij het opbouwen van hun leven in Utrecht. De gehele productie van de circulaire karpetten wordt gedaan in het voormalig Pieter Baan Centrum in Utrecht.


Studio WAE 11

Ontwerp circulaire karpetten:

De ontwerpen zijn geïnspireerd op M.C.Escher en hebben allemaal iets van een optische illusie. Het perspectief, licht en de schaduwwerking kunnen het oog verwarren. Het diepte-effect kan gevarieerd of versterkt worden door de keuze van verschillende kleuren.

Zie ook Circulair Inrichten voor onze aanpak of neem contact met ons op als u een creatieve oplossing voor een circulair vraagstuk wilt.

 

Circulaire_karpetten_Studio_WAE_11
Circulaire_karpetten_Studio_WAE_12
Circulaire_karpetten_Studio_WAE_13
Circulaire_karpetten_Studio_WAE_14
Circulaire_karpetten_Studio_WAE_15
Circulaire_karpetten_Studio_WAE_16