Circulaire bijzettafels Re-Purpose

No-waste: Circulaire bijzettafels uit afval

Bij één van onze klanten zijn de zitkuipen van bijzetstoelen gescheurd. Dit valt onder de garantie, de klant krijgt nieuwe stoelen en de service is naar tevredenheid opgelost. De zitkuipen zijn helaas niet meer te redden gaan naar de recycling. De massief houten onderstellen zijn nog prima, die doen we niet zomaar weg.  Maar wat kunnen we hier mee...

Stoel blijft stoel

Bij het verhelpen van de klacht werd al snel duidelijk dat het vervangen van de originele zitkuipen geen reële optie was vanwege de afstand (Co2) en de kosten. Een passende zitting vinden bij het onderstel blijkt erg lastig door o.a. de montagepunten en de zithoek die in het onderstel zit. Refurbishen tot nieuwe stoel valt in 1e instantie af. #Realistisch 

Je gaat het pas zien als je het door hebt (Cruijff)

Stoel + bureaublad = Circulaire bijzettafel.

De eiken onderstellen hebben de Scandinavische look&feel. We combineerden de onderstellen met voormalige multiplex bureaubladen en dat resulteerde in een serie circulaire bijzettafels met Scandinavisch design. De bladen hebben we een verjongde rand gegeven, de offwhite kleur combineert perfect met de eiken poten. #Creatief, #Re-Purpose. Inmiddels hebben enkele sets bijzettafels hun weg naar een klant gevonden.


Dit is slechts één voorbeeld van onze No-Waste mentaliteit. Met onze ervaring en creativiteit gaan de onderstellen en bladen een tweede fase in en hebben we waarde gecreëerd. Op deze schaal lijkt de impact hier niet zo groot, het gaat om het idee dat een onderstel en bureaublad een mooi product maken dat nog jaren mee gaat. Deze ‘Learning bij doing’ ervaring kunnen we op grotere schaal toepassen en we inspireren de hele keten om mee te gaan met het circulaire denken.

Zie ook Circulair Inrichten voor onze aanpak of neem contact met ons op als u een creatieve oplossing zoekt voor een circulair vraagstuk.

 

circulaire_bijzettafels_Repurpose_1
circulaire_bijzettafels_Repurpose_2
circulaire_bijzettafels_Repurpose_3
circulaire_bijzettafels_Repurpose_4
circulaire_bijzettafels_Repurpose_5
circulaire_bijzettafels_Repurpose_6